Saturday, November 27

keliru dan celaru

pergilah kau pergi dariku..
biarku jalani hidup tanpamu..
tiada cinta dan kasihmu..
meski hati merelai..
Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta..
terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia..
dengan kelebihan dan kekurangan yang ada..
bahagiakan lah mereka kedua ku doakanya..
padaMu ko pohon suciknlah hatiku..
sehingga dapat melaksanakan kehendak dan rencanaMu..
amin...

*maaf..sy tak sayangkan awk..tapi sy masih perlukan awak dlm hidup sy..sy tak tahu la hati sy sayangkan awk ke tak..terlalu banyak halangan untk sy sayangi awk..sy tak nak awk kecewakn hati dia yg lebih berhak kt awk..tapi sy nak awk tahu,sy bahagia dgn awk =)

Wednesday, November 24

persoalan

entah kenape dah beberapa hari ni aku asyik pikir bende yg aku sendri tak pasti aku kn buat..

takut..
sedih..
macam2.. 
aihhh..
celarunye..
patut ke aku pegi jumpe orang yg berkenaan??
tapi ape yg aku nk tanye??
mintak maaf??
terima kasih??

kerja gile sume tu! *kau biar betul hanisamira??!

tapi..aku tak de kekuatan nak berdepan dgn sume ni...aku takut..
kenape..kenape...bile kite dh rase die boleh phm kite,boleh jage kite,boleh hidup dgn die...tapi ade penghalang ...
bukan ke penghalang itu memang sudah lame wujud sebelum kamu wujud hanisamira oi!!

entah la..aku sediri tak pasti kenape die memilih jalan sebegini..dan aku sangup menanggung risiko untuk bersma denganye..

sampai bile...aku sendiri tak pasti..hmmm..

Monday, November 22

3 hari ikut kakeja dengan abg balik kedah..rumah kakeja kat sane,jitra..
ade kenduri..aku dengan2 adik2 saje ikut..sebab cuti ni ktrg tak pegi mane pun..
dan aku memang suke pegi sane.nyaman..weeeee~

sampai2 je aku dgn ep terus pegi belakang sebab excited sangat..hehe..
camera pun lupe nak amik..tapi gambaranye cmni la..;
nyaman kan duk sini =)

ahad ktrg ade kenduri sepupu kakeja kawin..
tak sempat nak amik gambar sebab cuaca panas dan tak selesa nak posing2..so,lupekan je la wey...

malam tu aku pegi jumpe kawan aku yg memang selalunye aku kan pegi jumpe die bile ke kedah..sebab mase ni jela ktrg akan jumpe..disebabkan die keje,aku pegi la melawat die kat sane..ktrg sembang2 kejap..amik gambar jp..pastu kis2..balik..=(

love u bebeh!

*dah balik rase sedih pulak..






pagi tadi ktrg gerak balik..selamat sampai...=)
untuk najihah borhan; nanti erk..special for u laling..hehe

Saturday, November 20

mencari ketenangan dan kedamaian

sudah lama aku tidak ke sane..sejak kenduri hari tu..lagi pun,bukan ade cuti pun..baru sekarang berkesempatan..
dan aku harap sangat dapat jumpe kawan aku yg setahun sekali belum tentu kami dapat jumpe..

weeee~

Friday, November 19

setiap pertemuan pastinya ada perpisahan

semalam tak bolh nak lena..tak tahu la kenape..kalo dah tak leh nak tido tu,mcm2 la kepale ni pikir..ok..
memandangkan adik angkat aku sorang tu dah nak SPM 23hb ni,teringat la kat die..sebab pasni confirm la susah nak jumpe die..masing2 duk bz stady...
dan semalam tangan ni laju menaip surat (konon) utk die..tapi nanti la aku ceritakan isi kandungan surat tu yang bertajuk "surat utk adikku"..

ini la adik saye ^ LUQMANUL HAKIM
 

Thursday, November 18

shopping lagi!

dah lame sebenarnye tak berjalan2 dengan mak..lepak2+shopping2+makan2..agaknye sejak aku start belajar..kalo aku cuti pun,mak pulak yg sebok..memang tak boleh nak elak..
cuti sem kali ni,baru lah berpeluang..sebelum2 ni asyik kena tinggal je bile sume orang duk jalan2..huhu..
kali ni berjalan pun kebetulan nak cari kain utk wedding angah dgn kakain bulan depan =) *tema; maroon dan teqoise (bantai jela eje cmtu..haha) dan bile dan berjalan berdua je dgn mak..boleh la mintak ape yg diimpikan..hehe=p
(jangan jeles adik2 ku..)
kain cotton utk buat baju kurung =)

shawl *murah je harge die..tapi still same mcm yg ade kt luar tu















pape pun...time kasih mak!!! 

 

Monday, November 15

sayang awak

siti nur syafina..awak buat saya kecewa hari ni..maafkan saya kalo awak rase saya terlebih2..tapi ini la saya..=(

Sunday, November 14

perempuan dan shopping ibarat irama dan lagu

disebabkan penyakit insomia aku yg tak dapat diubati ini..maka,ikut la bile aku nak update blog ni..hehe..
ceritanye semalam..maksud aku,siang tadi la...
pagi2 lagi ikut mak pegi konvo mey..sumpah tak de mud..maybe waktu itu selalunye aku masih nyenyak tidur..hehe..tapi disebabkan dah janji dengann adik aku,ikut gk la...bla2...

bile abah decide tak jadi pegi kenduri,aku dengan rela hatinye nk jadi driver mak aku harini pegi shopping kain untk kenduri angah..yes! weeee..=)

semangat pilih kain punye pasal,2 jam jugak aku menampak kt nagoya tu..gile penat!

tak cukup lagi,diorang ajak pegi KK home pulak...amik kau! penuh kete..gile betul...janji enjoy!! hehe

sampai kat kota lame,aku dh kepenatan dan kelaparan..sabar lagi..(pade hal dlm hati,cepat la balik..nk ym ni..adoiii)..boleh pulak buat acara buka hadiah beramai2 konon..untung laa..
balik je terus on! hehe..tapi kejap je ym..sbb dia ngantok dan penat..sebab nak jaga raisha esok..

dan aku..masih berjaga sambil melayan lagu =)

Thursday, November 11

BBQ sem 2

aku nak kemas baju sebenarnye..sbb dah cuti! tapi aku saje gatal nak stay sini lagi.hehe..dan semalam sari7 no79 buat bbq..aku buat untuk clssmte,tapi ramai yg dah balik..so,open jela..ade la dalam 20 orang kot datang..classmte tak sampai 10 orang datang..takpe2..janji ade yg datang..
dan for sure la orang2 penting datang..hehe..LIKE! =)
makanan pun cukup2..ayam+sosej+spegati+makaroni...alhamdulilah..tak kurang tak lebih...
sory kat 'dia' sbb tak dapat layan sepenuhnye=(...tapi adat la tuan rumah,banyak keje kena buat...kawan2 lagi kena layan..tapi pape pn,time kasih sangat sbb dtg ye yunk!...
kawan2 clas lepak lame.ratah2 ayam lagi..tambah2 c gendut..hahaha..duk sembang2,lagi pn dah nk cuti..dan si 'dia' balik awal.ade hal..
aku tak sedar sampai pukul berape..last,ktrg gotong-royong kemas rumah..buat acara basuh motor jap...pastu memebe2 rumah sume kuar...di sebabkan sebab2 yg tertentu,aku stay je kt rumah...=)
kerana kepenatan yg amat sangat..letak je kepala,mesej2 jap,terus tak sedar...zzzzzzzzzzzz''''''

Sunday, November 7

home sweet home

pagi; menikmati suasana aman diluar rumah..

petang; keluar dengan mak sebab nk beli seluar mey.aku la driver nye... 

malam; online fb sambil dengar lagu2 siti.hehe..saje melayan perasaan..(adik aku bising sebab aku dengar lagu2 camtu "eee...ape siti2 ni") *sebok..sebab siang tadi dh kena tegur dengan si dia..touchng gile!..tapi dah ok tadi,dia call..=D....dan esok dalam tengah hari kembali ke ipoh..

*saje nk pendekn cerita..short n simple.

Saturday, November 6

kalau tidak kerana dia..

akhirnya...
ade blog dahhh!! ...dan kalau tidak kerana fazanorain yg rajin nak tolong buatkan,memang sampai ke tue la aku tak de blog sendiri..hehe.. thnx faza ..=)