Saturday, January 22

aktiviti tak diduga

jangan pelik la kalau sebulan sekali aku updte blog ni.. sbb aku jenis ikut mud bile buat bende2 camni.. walaupun bayar wifi tiap2 bulan,dan bukak netbook ni sampai panas tahap nk meletup.. *abah suh beli fan.tapi aku je yg tak beli2,hehe*

minggu ni kamis cuti thaipusem walaupun aku tak celebrate,siap cuti sampai 4 hari sebab classmate aku rayu2 nk cuti hari jumaat pakat nak balik..dan dengan beraninye aku call en.ismul mintak cuti jumaat utk cancel lab 2 jam tu.. nasib la die bagi green light..fuhh! bahasenye korang macam pravin..

aku jenis yg suke wat plan,so aku dah set yg minggu ni aku tak balik.walaupun mak call suh balik tengok barang2 bersejarah aku yg bakal dibuang tu.. oh! abah,jangan dibuang barang2 itu =( lagi pun kamis malam dah janji nak kuar dengan kaknona.. jumaat pagi2 plak dah janji ngn amir yg nak suh die ajar wat resume..               
 (dah siap! tinggal nk edit ape yg patut je)

dan tidak diduga,semalm hari meluangkan mase,kebetulan... tak dirancang ok..
tapi yg tak boleh lupe,bile min ajak aku g pasar beli kangkung yg mak die pesan.. bile aku dah pegang,min stil was2 dgn aku dan wat muke pelik "betul ke tu kangkung?" kami gelak2 sebab min cakap,mati la kalau salah beli.. reject.haha.. mengong.. last2 aku yg belanja sakan beli sayur.. geram tengok fresh2..

dh balik,wad call n cakap die dah nk dekat,trkejut aku.. bukan nak mesej aku awal2 cakap nak datang.. muke penat giler sebab jalan kaki bapak jauh.. huh! suke bagi aku membebel walaupun die tak nak dengar.. nasib kau la wad =P
teman wad g makan.. aku tak makan sebab dah janji dgn noorarifah nk g makan.. dan biase la,bile aku dah bertemu dgn wad,macam2 la nak luah.. thnx ya wad =) keadaan sebenar tak seindah yg dilihat..
bile ifa dh datang,aku nak la sembang2 ape yg patut dgn 'bufday girl' tu..kami bertiga g la mamak depan rumah sebab masing2 dh tak larat,wad dgn demamnye.. makan capati+teh tarik.. tengah sedap2 sembang,ifa boleh pulak g cmtu je sebab ade aktivit belia.. mengong. buat cakap wad, "kite datang sini nak lepak dgn sape sebenarnye?" masing2 muke bengang,bayar,balik.... ifa..ifa.. 




No comments:

Post a Comment